Naočalne leće Anti-refleksni slojevi Kontaktne leće Dioptrijske naočale Sunčane naočale

MATERIJALI IZRADE

Hoya nudi kompletan raspon organskih (laganih i tankih) i mineralnih leća.

Plastične leće:

EYVIA 1.74 Ultra lagana i kristalno jasna, Eyvia 1.74 idealna je za klijente s visokom plus ili minus dioptrijom, što mogućuje prirodan vid i elegantan izgled. Indeks: 1.74
Abbeov broj (koeficijent disperzije): 31
Specifična težina: 1,47
Gornja granica filtriranja UV zraka: 400 nm
Razvlačna snaga: 50-60 kgf.
Prikladan za bušene i okvire na flaks.
Plastični materijal najvišeg indeksa.
Visoka razvlačna snaga, čvrst materijal.
Namijenjen onima koji žele otmjenost i luksuz.
EYVIA 1.74 Tanak i elegantan materijal dokazane HOYA kvalitete. Superiorna kombinacija jasnoće i udobnosti. Indeks: 1.67
Abbeov broj (koeficijent disperzije): 31
Specifična težina: 1,37
Gornja granica filtriranja UV zraka: 390 nm
Razvlačna snaga: 70-80 kgf.
Prikladan za bušene i okvire na flaks.
Ultra tanak, otmjen dizajn.
Materijal vrhunske kakvoće.
Čvrst i fleksibilan, idealan za okvire na bušenje flaks.
EYVIA 1.74 Hoyina leća broj 1, bestseller već više od 10 godina. Jednostavna za narudžbu, iznimno jasna i udobna. Indeks: 1.60
Abbeov broj (koeficijent disperzije): 41
Specifična težina: 1,32
Gornja granica filtriranja UV zraka: 390 nm
Razvlačna snaga: 60-80 kgf.
Prikladan za bušene i okvire na flaks.
Najsavršeniji plastični materijal indeksa 1,6 na svijetu.
Standardni materijal za bušene i okvire na flaks.
Rubovi se bruse jednostavno i bez rizika.
Udoban prilikom nošenja i zahvalnog estetskog dizajna.
EYVIA 1.74 PNX leću karakterizira iznimna otpornost na udarce, odlična optička svojstva te iznimno mala težina. Indeks: 1.53
Abbeov broj (koeficijent disperzije): 43
Specifična težina: 1,11
Gornja granica filtriranja UV zraka: 395 nm
Razvlačna snaga: 60-80 kgf.
Prikladan za bušene i okvire na flaks.
Otporan na udarce.
Vrlo lagan (gotovo da pluta na vodi).
Preporučuje se za one aktivnog, sportskog načina života.
Preporučuje se za djecu jer je materijal vrlo siguran.
EYVIA 1.74 Internacionalni standard. Osnovni materijal dokazao se tokom godina. Indeks: 1.50
Abbeov broj (koeficijent disperzije): 58
Specifična težina: 1,32
Gornja granica filtriranja UV zraka: 340 nm
Razvlačna snaga: 10-20 kgf.
Nije prikladan za bušene i okvire na flaks.
Standardan materijal.

Progresivne leće

Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale "prekratke", nemate dovoljno svjetla, a oči postaju sve umornije, velika je vjerojatnost da ste ušli u doba kada očna leća počinje gubiti svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva pogreška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim naočalnim lećama koje imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske pogreške na raznim udaljenostima - od bliskih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

Ograničenje im je što imaju suženo vidno polje na srednjim i bližim udaljenostima te viša cijena od jednojakosnih, no ukoliko vam trebaju naočale za daljinu i blizinu, progresivne naočale, praktično su rješenje za vas.

Posljednjih godina HOYA je uložila mnogo napora u istraživanja kako bi usavršila svoje progresivne leće. Ostvaren je napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa leća u svim smjerovima. Dizajn baziran na tranziciji, omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine leće koja ja karakteristična za Hoyalux iD obitelj proizvoda i koja garantira da ćete se brzo naviknuti na nove naočale zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.

iD FreeForm Design Technology 
Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podijeljena na vodoravne i okomite komponente. Te komponente su posljedično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: okomite komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gdje kratka, učinkovita progresija jamči jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Prednosti Hoyalux iD progresivnih naočalnih leća:

• iznimno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima

• minimalna izobličenja, stabiliziranje svih osjećaja nelagode

• brza i glatka interakcija između daljine i blizine

• prilagođeno rješenje za svakog klijenta

TrueForm Technology
S druge strane, primjenjuje se i TrueForm tehnologija, odnosno freeform principi na postojeće poludorađene prednje površine progresivnih naočalnih leća.

Progresivna distribucija na prednjoj strani leće se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn leće koji kreira vizualne performanse leće. U prošlosti su konvencionalne tehnike rezanja bile korištene za optimiziranje jedne daljine unutar ranga jedne baze zakrivljenosti sa sferičnom/toričnom freeform doradom stražnje površine i tehnikama poliranja kako bi se optimizirao svaki pojedini dizajn. Primjenjujući dodatnu aberaciju korigiranjem po svakoj liniji gledanja, podržavajući asferizaciju stražnje površine, vizualne performanse, leće mogu biti optimizirane po cijeloj površini.

Za Vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana i proizvedena, garantirajući performanse leće i naglašavajući vidnu oštrinu u svakoj pojedinoj liniji gledanja.


Tehnologija Binokularne Harmonizacije - savršen fokus u dinamičnom svijetu

Kao direktan rezultat InnoVision koncepta, s V+ dizajnom HOYA je pokrenula treću generaciju Hoyalux iD dizajna.

Hoyalux iD MyStyle V+ prva je svjetska progresivna naočalna leća koja u obzir uzima dioptriju lijevog i desnog oka individualno kao komponentu za kalkuliranje potrebnog binokularnog dizajna progresivnih naočalnih leća. Ova patentirana tehnologija binokularne harmonizacije osigurava da je korekcija prilagođena u svakoj točki gledanja, točno prema potrebi svakog oka. 
Svaki dizajn provjeren je prema realnim životnim okolnostima prije odlaska u proizvodnju što osigurava nenadmašne binokularne performanse.

Rezultat je: 
• savršeno fokusiranje bez napora 

• konstantna stabilnost

• izvrsna dubinska oštrina vida 
 

 

 

Hoyalux iD MyStyle V+


  Trenuci za pamćenje mogu biti gotovi prije nego očekujete. Hoyalux iD MyStyle V+ nova je individualizirana progresivna naočalna leća iz ponude japanskog proizvođača HOYA koja klijentima omogućava kristalno jasan vid u sekundi, stavljajući sliku u fokus. Uvijek i svugdje.

  73%* europskih presbiopa ima različitu dioptriju desnog i lijevog oka. Čak i s najmanjom razlikom dioptrije, pozicija u kojoj svjetlo prolazi kroz leću biti će različita za lijevo i desno oko. To će dovesti do vizualne neravnoteže koja može uzrokovati astenopske prigovore kao što su umorne oči, peckanje i glavobolje. Navedeni simptomi su često neprimjetni ili ih se ne povezuje s naočalama. Hoyalux iD MyStyle V+ prva je svjetska progresivna naočalna leća koja u obzir uzima navedenu razliku i balansira performanse dizajna uz pomoć jedinstvene tehnologije binokularne harmonizacije. Hoyalux iD MyStyle prva je svjetska progresivna naočalna leća koju u obzir uzima dioptriju lijevog i desnog oka individualno kao komponentu za kalkuliranje potrebnog binokularnog dizajna progresivnih naočalnih leća.


  Ova patentirana tehnologija binokularne harmonizacije osigurava da je korekcija prilagođena u svakoj točki gledanja, točno prema potrebi svakog oka.

Rezultat je:
• savršeno fokusiranje bez napora
• konstantna stabilnost
• izvrsna dubinska oštrina vida.

  Ovaj potpuno personalizirani progresivni dizajn ne uzima u obzir samo vašu dioptriju, okvir i podatke za ugradnju, već i povijest nošenja naočala, zadovoljstvo s prethodnim lećama i karakteristike životnog stila. Razina personalizacije je potpuna kao i konzultacija vezana za leće. Potpuno personalizirano 3D iskustvo rezultat je individualnosti ovog progresiva.


  Namijenjen je za klijente koji žele najvišu razinu personalizacije i konzultacije vezano za leće. Ova grupa se sastoji od iskusnih presbiopa koji su živjeli s ograničenjima konvencionalnih progresivnih dizajna i onih koji jednostavno žele najbolje od najboljeg.

*Hoyini I&R podaci: Europske narudžbe progresivnih naočalnih leća 2007-2013.

 

 

Hoyalux iD LifeStyle V+

Hoyalux iD LifeStyle V+ Hoyina je nova progresivna leća koju možemo u potpunosti posvetiti vrijednim povratnim informacijama nositelja progresivnih naočala. Važne informacije kao što su navike naručivanja i uneseni podaci o navikama nošenja kroz MyStyle iDentifier, doprinijele su razvoju nove progresivne naočalne leće. Analiza nositelja i direktne povratne informacije kroz testove nošenja, klinička ispitivanja i istraživanja klijenata doprinijeli su novom pogledu na vizualne potrebe modernih presbiopa. Zajedno s novim freeform procesom asferizacije i tehnologijom kalkulacije dizajna, Hoyalux iD LifeStyle V+ rezultat je inovacije bazirane na ljudima.

Važan zaključak koji je proizašao iz analize nošenja i podatka o narudžbama je da jedan dizajn ne funkcionira za sve. Hoyalux iD MyStyle je glavni izvor inspiracije za Hoya-in razvoj Hoyalux iD LifeStyle V+.

Hoyalux iD LifeStyle V+ Harmony je potpuna progresivna leća koja ima najudobniju progresivnu distribuciju preko glavnih područja gledanja. Savršen dizajn za iskusne presbiope koju očekuju najbolji mogući vid u svakom polju gledanja, naročito za statičke aktivnosti kao što su čitanje i rad na računalu.

 

Hoyalux iD LifeStyle V+ Clarity dinamična je progresivna leća s primarnim fokusom na daljinu. Idealan dizajn za mlade, aktivne presbiope koji zahtijevaju oštar vid i ne prihvaćaju ograničenja u pokretu.

 

 

 

Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act

 

 

Vid po mjeri koji u potpunosti odgovara Vašem stilu

LifeStyle V+ X-Act povećava točnost korekcije za maksimalnu vidnu oštrinu i percepciju uz osjetno opušteniji vid. 
Nudi šire područje gledanja blizine i srednje udaljenosti čime je izuzetno jednostavno koristiti digitalne uređaje kao što su pametni telefoni i tableti. 

Prioritet izrade je prirodan i stabilan vid prilikom kretanja bez osjećaja lelujanja. 

Tehnologija izrade bazirana je na:

  • Binokularnom modelu oka (analizi binokularnog indeksa jasnoće)
  • iD FreeForm Design Technology (integriranom obostranom dizajnu površine)
  • Balanced View Control tehnologiji
  • Poziciji nošenja naočala uključujući i referentnu dioptriju

    Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act dostupan je u dvije varijante - Harmony i Clarity.

    Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act Harmony je progresivna leća bez specifičnog fokusa na pojedina glavna područja gledanja koja omogućuje najbolju moguću oštrinu pogleda. Namijenjena je iskusnim presbiopima koji puno čitaju ili provode dosta vremena za računalom.Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act Clarity je dinamična progresivna naočalna leća s primarnim fokusom za daljinu. Namijenjena je mladim aktivnim presbiopima kojima su to prve progresivne naočalne leće i koji očekuju kristalno jasan pogled na daljinu. Posebno se preporučuje osobama koje puno voze ili su konstantno u pokretu tokom dana.

 

Hoyalux Summit Pro TrueForm

 

  S TrueForm tehnologijom HOYA primjenjuje FreeForm principe na svoje postojeće poludorađene prednje površine progresivnih naočalnih leća. Progresivna distribucija na prednjoj strani leće se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn leće koji kreira vizualne performanse leće.

Prirodne potrebe oka bile su početna točka ovog dizajna. Rezultat je savršena ravnoteža u vizualnoj percepciji između udaljenih pokretnih slika i statičnih u blizini. Hoyalux Summit Pro TrueForm garantira prirodan vid na svim udaljenostima i u svim smjerovima. Štoviše, varijabilni inset osigurava odličan binokularan vid preko cijele korektivne površine. Primjenom TrueForm tehnologije svaki dizajn je optimiziran prema dioptriji.
Namijenjen je klijentima koji su naviknuti na udoban životni stil i cijene kvalitetu. Obično su to iskusni presbiopi kojima Hoyalux Summit Pro progresivne naočalne leće omogućuju:
• Oštar vid i fleksibilnost u svim smjerovima
•  Poboljšanu vidnu oštrinu
•  Visoku  toleranciju koja nositelju naočala omogućava kompletnu vizualnu slobodu
•  Poboljšanu ravnotežu između blizine i daljine
•  Poboljšan prirodan vid u svim smjerovima i udaljenostima.

 

 

 

 

Hoyalux Summit CD TrueForm

  Hoyalux Summit CD omogućava klijentima slobodu pri izboru trendi dioptrijskog okvira uz garanciju maksimalne vizualne udobnosti i slobode izražavanja obzirom da je dizajn evidentno važan ovim klijentima.

  Dizajn progresivnih naočalnih leća je idealan za male i moderne dioptrijske okvire jer osigurava brzu adaptaciju i glatki prijelaz u procesuiranju vizualnih informacija. TrueForm tehnologija doprinosi najvišoj razini točnosti i vizualnim performansama ove kategorije.

Moderan izgled uz maksimalnu udobnost za male ili uske modele dioptrijskih okvira je osigurana uz jednostavnu adaptaciju i razinu zadovoljstva.

 

 

 

 

 

Hoyalux Sportive

 

 

 Hoyalux Sportive TrueForm - progresivne naočalne leće za sport na višoj razini

Hoya-ine sportske progresivne naočalne leće stilski su prilagođene sportašima kojima je nužna korekcija vida na daljinu i blizinu te njihovim potrebama u dostizanju najboljih sportskih rezultata naročito pri odabiru opcija bojanja koje pojačava kontrast ili mirror sloja koji daje zrcalni efekt u tri dostupne boje (zlatnoj, srebrnoj i plavoj).

Nulux Sportive jednojakosne naočalne leće osiguravaju široko vidno polje na svim udaljenostima gledanja, efikasno štite od sunca, vjetra, prašine i refleksija te omogućuju visokokontrastan vid u svim vremenskim uvjetima.

 

Jednojakosne leće

Većina ljudi koji trebaju korekciju vida za čitanje i međuprostor koriste jednojakosne naočalne leće koje služe samo za gledanje na blizu. Na srednjoj udaljenosti predmeti se vide zamagljeno tako da je pacijentov vid ograničen na 40 cm udaljenosti.

Hoya nudi višestruka rješenja u segmentu jednojakosnih leća. Osnove za svaku od navedenih su kvaliteta, inovacije i jednostavnost korištenja.

Hoyine jednojakosne leće dostupne su u raznim dizajnima.

Hilux

Hoyino sferično rješenje, dostupno u širokom izboru materijala i dorada. Dobar izbor za korekcije manjih dioptrija.

Hilux sferične leće su iznimno otporne organske leće klasičnog jednojakosnog dizajna, kod većih dioptrija veće rubne i centralne debljine s klasičnom distorzijom slike na rubovima leće.

Hilux Kids CR-39 1.50 dječje leće Ø 50 cm i Ø 60 cm napravljene su isključivo za dječje oči! Dostupne su s tvrdim slojem ili hidrofobnim Hi-Vision Aqua anti-refleksnim slojem.

 

Želite li preciznost izrade naočalnih leća na razini piksela, možete odabrati Hilux TrueForm jednojakosni dizajn kojim Hoya dodatno obrađuje stražnju povr&sca

 

Nulux

 

 

Hoyino asferično rješenje, garantira manju zakrivljenost za estetski dojam.

Posebno se preporučuje za visoke dioptrije.

Nulux asferična leća je dvostruko asferična leća polirana obostrano na specijalan način. Rezultat toga je jedinstveno oštar vid i maksimalna čistoća vidnog polja.

Želite li preciznost izrade naočalnih leća na razini piksela, možete odabrati Nulux TrueForm jednojakosni dizajn kojim Hoya dodatno obrađuje stražnju površinu postojećeg dizajna naočalnih leća sukladno vašoj dioptriji. Za vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana kako bi naglasila bolju vidnu oštrinu i jasnoću slike u svakoj pojedinoj liniji gledanja.

Vidno polje gledano kroz Nulux dizajn

 

Nulux Active

 

 

Nulux Active je vertikalno asferični koncept koji garantira relaksiran vid tokom cijelog dana. Osigurava funkcionalnu akomodacijsku podršku za srednju zonu i na blizu.

Prednost: relaksirano fokusiranje/refokusiranje tokom cijelog dana, smanjujući umor, zamor očiju i glavobolje. Namijenjen je za ljude koji su zaposleni i vrlo dinamični te imaju potrebu za stalnim fokusiranjem i refokusiranjem na različitim udaljenostima tokom dana, podjednako na poslu i u slobodno vrijeme.

Dostupno je u dvije funkcionalne razine podrške: A (+0.53D) i B (+0.88D). Opcija A namijenjena je ciljnoj grupi od 20 godina naviše, dok je opcija B namijenjena za mlađe presbiope.

Karakteristike Prednosti Argumenti za kupnju
Vertikalno asferični dizajn Relaksiran i fokusiran vid u svim smjerovima i na različitim udaljenostima. Relaksiran i jasan vid tokom cijelog dana
Dostupno u dvije funkcio- nalne razine: A (+0.53D) i B (+0.88D) Pokriva veliku ciljnu grupu koja treba dodatnu podršku koju nije moguće dobiti standardnim jednojakosnim lećama Ekstra akomodacijska podrška koja omogućava bolje performanse leće kroz dulje vremensko razdoblje
Funkcionalna podrška postepeno se prebacuje na vrijednosti do +0.53D i +0.88D Postepena progresivna distribucija preko cijele površine leće Fokusiranje i refokusiranje bez napora i jednostavna adaptacija
Horizontalna i vertikalna asimetrija + asferizacija (nezavisni dizajn lijeve i desne leće) Generira preklapanja retinalnih slika Relaksiran vid u svim smjerovima, konstantno jasna percepcija slike i dubine

Želite li preciznost izrade naočalnih leća na razini piksela, možete odabrati Nulux Active TrueForm jednojakosni dizajn kojim Hoya dodatno obrađuje stražnju površinu postojećeg dizajna naočalnih leća sukladno vašoj dioptriji. Za vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana kako bi naglasila bolju vidnu oštrinu i jasnoću slike u svakoj pojedinoj liniji gledanja.

 

Nulux Identity V+

 

 

Nulux Identity V+ personalizirana je jednojakosna naočalna leća izrađena FreeForm tehnologijom. 
Osigurava oštar i neograničen pogled u svim pravcima, naročito u periferiji te čisto vidno polje pri svakodnevnoj upotrebi. 
Idealan je izbor za moderne okvire i dinamičan životni stil uz mogućnost narudžbe u baznoj zakrivljenosti. 

Nulux Sportive

 

 

 Nulux Sportive -  naočalne leće za sport na višoj razini

Hoya-ine sportske naočalne leće stilski su prilagođene sportašima kojima je nužna korekcija vida i njihovim potrebama u dostizanju najboljih sportskih rezultata naročito pri odabiru opcija bojanja koje pojačava kontrast ili mirror sloja koji daje zrcalni efekt u tri dostupne boje (zlatnoj, srebrnoj i plavoj). 

Nulux Sportive jednojakosne naočalne leće osiguravaju široko vidno polje na svim udaljenostima gledanja, efikasno štite od sunca, vjetra, prašine i refleksija te omogućuju visokokontrastan vid u svim vremenskim uvjetima.  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uredske leće

 

Addpower TrueForm
Lecture A TrueForm
Lecture B TrueForm
Hoyalux Tact TrueForm

 

Uredske leće namijenjene su za bliže i srednje udaljenosti (do cca 4m). Namijenjene su uglavnom mlađim prezbiopima koji ne trebaju korekciju za daljinu. Glavna razlika između progresivnih i uredskih leća je u širini vidnog polja.

Za osobe koje rade na računalu, a nose naočale, da bi izbjegli tegobe nije dovoljna zaštita filterom od zračenja budući da se oko napreže stalnim fokusiranjem i akomodiranjem zbog učestalog mijenjanja pogleda od blizine do srednje udaljenosti monitora. Posljedice su zamor oka, zamagljenje, suhoća, crvenilo i osjećaj pijeska u očima. 

Vrlo efikasno rješenje su radni progresivi kod kojih je dioptrija za čitanje na blizinu na donjem dijelu leće, a prema gore se dioptrija smanjuje što s jedne strane omogućuje jasnoću i blizu i na udaljenosti računala, a s druge strane ne utječe na porast dioptrije kao kod korištenja monofokala. Također takva izvedba omogućuje prirodni položaj glave pa se izbjegavaju bolovi u vratu, glavobolja i sl. Leće dodatno filtriraju ometajuće refleksije monitora i nude osjećaj veće udobnosti.
  

 

Bifokalne leće

 

 

Bifokalne leće ispravljaju i kratkovidnost i dalekovidnost, dok trifokalne imaju i međuzonu. Prepoznatljive su po dvije vidljive bifokalne linije.

Iako su vrlo praktičnog dizajna, potražnju za njima su premašile progresivne leće koje osiguravaju jasan vid u svim smjerovima i daljinama s blagim prijelazima.

 

Želite li preciznost izrade naočalnih leća na razini piksela,TrueForm bifokalnim dizajnom Hoya dodatno obrađuje stražnju površinu postojećeg dizajna naočalnih leća sukladno vašoj dioptriji. Za vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana kako bi naglasila bolju vidnu oštrinu i jasnoću slike u svakoj pojedinoj liniji gledanja.

 

 


 
     

O Nama / Profilo Aziendale Naočalne leće
Anti-refleksni slojevi
Kontaktne leće
Dioptrijske naočale
Sunčane naočale
Usluge Kontakt Gdje smo Galerija