Naočalne leće Anti-refleksni slojevi Kontaktne leće Dioptrijske naočale Sunčane naočale

DIOPTRIJSKE NAOČALE     

Osjetilo vida naše je najvažnije osjetilo, stoga mu trebamo posvetiti najveću moguću pažnju, kontrolirati stanje očiju i oštrinu vida uvažavajući savjete oftalmologa.

Posebnu pažnju treba posvetiti djeci. Preventivnim okulističkim pregledom mogu se spriječiti problemi koji bi u kasnijoj dobi znatno umanjili njihovu kvalitetu života.

Osim smanjene oštrine vida, kod djece se može pojaviti i strabizam koji se najčešće uklanja operativnim putem. Kod starijih osoba dolazi i do zamućenja očne leće (stvaranje mrene). Operativnim zahvatom zamjenjuje se zamućena leća umjetnom i time omogućava normalna oštrina vida.


Smanjena oštrina vida najčešće nije uzrokovana bolešću oka, nego njegovom različitošću i mogućnostima optičkog sustava. Neusklađenost dubine oka i jakosti optičkog sustava, dovodi do pojave kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Pojava slabog vida na blizinu koja nastaje između 40 i 45 godine života, kada oslabi akomodacija, naziva se presbiopija. Umanjena oštrina vida može se ispraviti korištenjem optičkih pomagala, naočala ili kontaktnih leća.    
Okviri za dioptrijske naočale najčešće se izrađuju od metala ili plastike te ukoliko želite čvrste i trajne okvire - od titaniuma.

Naočale trebaju biti lagane, fleksibilne i čvrste.

Plastični okviri nude veliki raspon boja, metalni okviri su čvršći i laganiji dok su okviri od titaniuma trajno rješenje s obzirom na čvrstoću, antialergijski materijal i postojanost.

Okvir treba slijediti oblik lica prema kojem se odabire najprikladniji oblik i boja okvira koji će najbolje pristajati nečijoj osobnosti i životnom stilu.

Od oblika možete izabrati modele na bušenje (bez okvira) i na flaks (s pola okvira) koji su namijenjeni svima koji vole moderan minimalizam. Također možete odabrati klasične, "pune" okvire koji su tradicionalan odabir.

Savjetujte se s optičarem vezano za pravilan odabir modela.

 

 

 

 

 

 

 

 
     


 
     

O Nama / Profilo Aziendale Naočalne leće
Anti-refleksni slojevi
Kontaktne leće
Dioptrijske naočale
Sunčane naočale
Usluge Kontakt Gdje smo Galerija